fbpx

WAREMA  vanjske žaluzine su kombinacija savršene zaštite od sunca i savremenog dizajna. Vanjske žaluzine fabrike WAREMA izrađene su od nerđajućeg materijala i postojane čak i pri ekstremnim vremenskim uslovima​​​

Široke lamele možete podesiti iznutra, pod uglom koji god želite, te tako u svako doba dana osigurati optimalnu osvjetljenost prostora. Dodatna prednost je i regulacija vidljivosti.Vanjske žaluzine omogućuju zaštitu od neželjenih pogleda, a pritom omogućuju gotovo posve nezaklonjen pogled iznutra prema van. Zahvaljujući bogatoj paleti boja lamela i vodilica, vanjske žaluzine fabrike WAREMA ujedno služe i kao stilsko sredstvo u kreativnom oblikovanju fasada. Vanjske žaluzine se po želji mogu prilagoditi fasadi ili poslužiti za postizanje vizuelnih akcenata.

Naše vanjske žaluzine su sa standardnim sistemom izvedbe. Komplet žaluzine su sastavljene iz standardnih lamela, mehanizama, klasičnih nosioca i vodilica te vidljive maske.

Vanjske žaluzine vam omogućuju nezavisnu ugradnju na sve vrste objekata. Prikladne su i za novogradnju kao i kod obnove starijih objekata. Ugradnju ovih žaluzina nije potrebno planirati unaprijed, jer se iste ugrađuju nakon završene fasade. Budući da su žaluzine vidljive, zajedno s fasadom i stolarijom u različitim kombinacijama boja, još dodatno uljepšavaju vanjski izgled vase kuće ili objekta. Podžbukne žaluzine se ugrađuju na objekat nakon ugradnje prozora i prije izrade fasade, zbog toga je ovaj tip prikladniji za novogradnje, budući da je potrebno već prethodno planiranje.

Ukoliko ne želimo da nam paket složene žaluzine ne seže u svijetli dio prozora, važno je da imamo mogućnost žaluzinu dignuti iznad prozora, a to riješimo tako da prethodno napravimo zub u prozorski nadvoj ili ugradimo prozor usporedno s vanjskim dijelom zida.

Podžbukna žaluzina (maska) je prekrivena fasadom, tako da se sa strane ista ne (odnosno zanemarivo malo) vidi. To znači da je idealno rješenje za slučajeve kad s njima ne želimo bitno uticati na vanjski izgled objekta.

Komplet žaluzine je sastavljen iz standardnih lamela, mehanizma, klasičnih nosioca i vodilica te podžbukne maske.

Mogućnosti ugradnje su:

Standardna ugradnja – Vidljiva maska

Podžbukna ugradnja – Podžbukna maska

Sve vanjske vidljive i podžbukne žaluzine moguće je naručiti u različitim izvedbama:

Možete birati među različitim vrstama lamela (C-65mm, C-80mm, F-80mm, Z-75mm, Z-90mm) s upravljanjem preko MC palice (kurble) ili električnim upravljanjem i sve to u različitim kombinacijama boja (lamele, maske, vodilice i završne letvice).

Žaluzine Crna Gora 

Ispod žaluzine je moguće ugraditi i različite vrste komarnika (fiksni, rolo, klizni, plise); u tom slučaju je dubina žaluzine veća od 120mm. Najviše se puta žaluzina montira na zub u nadvoju (odnosno iznad prozora). U slučaju ručnog upravljanja je površinski dio žaluzine iznad prozora uzdignuti do maksimalno 11 cm kako bi se mogao postići kut od 45° kod kurble.

 POZOVITE NAS

Pozovite nas na WhatsApp Pozovite nas na Viber Pozovite nas na WhatsApp

PVC Schüco CRNA GORA

Telefon: (+382)680-88-188 
Email: proplast.me@gmail.com
Website: www.schuco.me

Čeluga b.b., 85353 Bar, Crna Gora

O Nama

Pro-Plast Crna Gora je firma nastala na temeljima 25 godina iskustva u oblasti izrade i prometa PVC i alu stolarije. Naše dugogodišnje iskustvo nas je vodilo da isprobamo sve profile na evropskom tržistu i tako dodjemo do najboljih sistema, kako bi našim kupcima u Crnoj Gori pružili najbolji kvalitet i najbolje cijene. Sve to je rezultiralo saradnjom sa kompanijama AluKönigStahl i Schüco - svijetskim liderima u proizvodnji aluminijumskih, pvc i čeličnih sistema.  Oni su nam ukazali poverenje, ukažite nam ga i vi!