fbpx

Cijena PVC Stolarije prvo zavisi od toga koliko je stolarija kvalitetna i od kakvog se materijala se grade PVC prozori, vrata, komarnici, žaluzine ili roloi. Takođe cijena pvc stolarije zavisi i od veličine, broja prozora ili vrata. Mi vam u ponudi nudimo najkvalitetnija rešenja, od onih najpogodnijih za svačiji džep, kao što je najpopularniji i najrasprostranjeniji sistem Schüco Living, do onih najskupljih top sistema poput Schüco Living Alu Inside. Nudimo vam najbolje cijene PVC i Alu prozora i vrata u Crnoj Gori. Crna Gora je prirodno bogata zemlja i PVC sistem prozora zavisi od regije i klime u kojoj se nalazi vaš objekat: kuća, vikendica ili poslovni prostor. Za više informacija pogledajte klimatske oblasti. Kolašin, Žabljak se nalaze u brdsko-planinskoj oblastii. Bijelo Polje, Berane, Andrijevica, Rožaje se nalaze na severu, ali u blažoj klimatskoj zoni. Kotor, Bar, Herceg Novi, Budva, Grbalj imaju primorsku klimu i u ovom delu preporučujemo Schüco Living sistem. PVC Stolarija u gradu Podgorica, Danilovgrad, Nikšić zahteva drugi tip, jer su leta izuzetno topla a zime blage. Kvalitetna PVC stolarija vam štedi energiju. Toplotna energija se značajno manje rasipa, u prostoru je zimi toplo a leti prijatno. Prozori iz 80ih i 90ih godina propuštaju energiju i do 30 %. Sve to vam stvara problem u kućnom budžetu. Zato su naši PVC prozori, vrata, komarnici najštedliviji i najbolji.

Izaberite najbolje - izaberite Schüco!

 

KLIMATSKE ZONE CRNA GORA

Primorska oblast

U priobalnom dijelu, od Herceg Novog na zapadu, do ušća rijeke Bojane na istoku, vlada sredozemna klima. Središnj dio Crne Gore odvojen je visokim planinskim vijencima Orijen, Lovćen i Rumija, koji se strmo uzdižu nad morskom obalom, do visine 1700 metara, tako da ne dozvoljavaju prodiranje primorske klime na kontinentalni dio. U primorskoj zoni srednje temperature vazduha u julu se kreću između 25° C i 28° C. Ljeta su duga i suva, a zime kratke i blage. Prosječan broj sunčanih sati na Primorju iznosi 2500, a u Ulcinju čak 2700 sunčanih sati godišnje. Hladno vrijeme se uglavnom zadržava oko primorskih planinskih vijenaca, uz povremene sunčane i tople dane. Prosječna godišnja temperatura mora iznosi 11°C. Tokom zime, površinska temperatura mora iznosi oko 7°C. Tokom proljeća temperatura iznosi do 18°C. Za vrijeme ljetnjih mjeseci, temperatura mora iznosi čak 22-25°C.

Kontinentalna oblast

Centralni djelovi zemlje su hladniji zimi, a tokom ljeta su topliji od gradova na primorju. U oblasti Zetske i Bjelopavlićke ravnice, temperature u julu iznose oko 26°C. Prosječna temperatura u januaru iznosi 10°C, a u julu oko 27°C. Maksimalna tempetatura tokom ljeta dostiže i do 40°C, a minimalna tokom zime - i do -10°C. Središnji dio otvoren je prema Jadranskom moru i time izložen snažnom klimatskom uticaju Mediterana. Dolinom rijeke Bojane, preko basena Skadarskog jezera i uz rijeku Moraču, probija se toplotni talas, pa je tako Podgorica najtopliji crnogorski grad, sa srednjom januarskom temperaturom od 5°C, a srednjom julskom od oko 26°C. U Podgorici u ljetnjim mesecima temperatura dostiže i 40°C.

Planinska oblast

Sjevernu ili planinsku oblast karakterišu visoke kraške planine. Ova oblast počinje sjeverno i istočno od rijeka Pive, Komarnice i Morače. Odatle se uzdižu planinski vrhovi i do 2.000 metara nadmorske visine. U toj oblasti visokih kraških planina, postoji variranje temperature. Klima je subalpska, sa hladnim i snežnim zimama i umjerenim ljetima. Na planini Durmitor snijeg dostiže visinu i do pet metara. U sjevernim krajevima Crne Gore, na visokim planinama, snijeg se zadržava po nekoliko mjeseci. Najviša zimska temperatura je oko 3°C , a minimalna oko -6°C. U ljetnjim mesecima se kreće od 9°C do 23°C. Za vrijeme ljetnjeg perioda, broj sunčanih sati iznosi 270 mjesečno.

 

 POZOVITE NAS

Pozovite nas na WhatsApp Pozovite nas na Viber Pozovite nas na WhatsApp

PVC Schüco CRNA GORA

Telefon: (+382)680-88-188 
Email: proplast.me@gmail.com
Website: www.schuco.me

Čeluga b.b., 85353 Bar, Crna Gora

O Nama

Pro-Plast Crna Gora je firma nastala na temeljima 25 godina iskustva u oblasti izrade i prometa PVC i alu stolarije. Naše dugogodišnje iskustvo nas je vodilo da isprobamo sve profile na evropskom tržistu i tako dodjemo do najboljih sistema, kako bi našim kupcima u Crnoj Gori pružili najbolji kvalitet i najbolje cijene. Sve to je rezultiralo saradnjom sa kompanijama AluKönigStahl i Schüco - svijetskim liderima u proizvodnji aluminijumskih, pvc i čeličnih sistema.  Oni su nam ukazali poverenje, ukažite nam ga i vi!